13 Kasım 2013 Çarşamba

Londra ve Müzikaller Laaa laa laaaa



Bundan seneler önce, Londra'ya bir turist olarak geldiğim zamanlarda, buz gibi havada bilet kuyruklarında beklediğim çok olmuştu.
Gel gör ki, gelip yerleşince ha bugün ha yarın gideriz derken hiçbir müzikale gidemeden 2 seneyi devirdik. Niyetlendiğimiz zamanlarda da bilet bulamayıp yine erteledik. Ta ki dün akşama kadar.

Bir tesadüf eseri Sefiller in sahneye konduğu Queens Theatre'ın önünden geçerken bir şansımızı deneyelim dedik. (Leicster square civarlarında birçok bilet gişesi olmasına rağmen o akşamın biletini ucuza arıyorsanız tiyatronun kendi gişesini yada hemen meydandaki ticket center ı denemelisiniz.) Bize bilet satan gişe memurunun söylediğine göre, Christmas öncesi ve günlerden Salı olduğu için ekstra şanslıydık. Dolayısıyla Aralık ayında aynı derecede şanslı olamayabilirsiniz. Ayrıca bilet aldığımızda saat 19:15 idi ve oyun 19:30 da başlıyordu. Haliyle son dakika biletlerini de ucuza bulmak daha olası.


Peki kaç para verilir bir bilete?
Fiyat aralığı Türkiye'deki tiyatro, müzikal yada operalarla kıyaslanmayacak kadar yüksek. Bir de üstüne fiyatı TL ye çevirince hepten pahalı gibi geliyor insana ama bence verdiğim her kuruşa değer o ayrı.

İnternetten ucuza bilet bulduğunu söyleyenler de oldu ama bana rastgelmedi. Gişeye gitmeden googlelamanız yararlı olabilir. Müze biletleri bile internette daha indirimli olabiliyor.

Bizim aldığımız biletler müzikal biletleri %50 indirimliydi.
Normalde salonun dress circle denen yerinde fiyatlar 65-85 pound civarı. Bu kısmı orta balkon gibi düşünebilirsiniz. Bir üst balkon daha ucuz, stalls denen zemin kat daha pahalı.


Peki hangi oyun? derseniz, ben yeni oyunlardan pek haz etmiyorum o yüzden klasikler bitmeden yenilere gitmeyeceğim. Mama Mia, Chicago (Broadway de ) ve Sefiller i izledim. Sırada Lion King, Phanton Of The Opera ve Oliver Twist var. Ama her sene yeni oyunlar da gösterime giriyor. Fiyatları bu saydıklarıma nazaran daha makul mantıklı da olabiliyor.


Eğer müzikallere ilginiz varsa, Londra'ya gelip de bir müzikal e gitmeden dönmeyin derim.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder