5 Kasım 2012 Pazartesi

Covent Garden ve Neil's Yard





Covent Garden, 1900'lü yıllarda sebze meyve hali formatında , bakımsız ve pis sokakları olan bir pazar yeriymiş. Ancak o zamanlarda bile muhafaza edilen mimarisi günümüzde artık son derece popüler bir turistik ve sosyal mekan haline gelmiş durumda. İçerisinde birçok lüks cafe ve restaurantla beraber onlarca mağaza ve tezgahı barındıran bu şipşirin mekan günün her saati ziyaretçilerle dolup taşmakta. Üstü kapalı olduğu için yağmurlu havalarda da gezmeye uygun bir yerdir. Özellikle haftasonları birçok sanatçı ve show ustasının gösterileriyle renklenir ve bir panayırı andırır.

Aşağıdaki iki resim Covent Garden'in geçirmiş olduğu evrimi en iyi şekilde anlatıyor...


                      
Gitmişken ne yenir derseniz marketin içinde Jamie Oliver'in Restaurantını deneyebilirsiniz. Etrafı cam olduğu için marketi de seyretme imkanınız olur. Pizzalari ve sarımsaklı mantarını öneririm. Ayrıca marketin alt katında koca tavalarda paella yapıyorlar. Ben daha deneyemedim ama talibi çok.





Londra'ya geldikten neredeyse 1 sene sonra twitterda gördüğüm 'Londra'daki bu renkli cafeyi gördünüz mü?' tweet iyle araştırmaya başladık burayı, resimdeki cafenin, bulunduğu bölgenin adının Neil's Yard olduğunun sonradan öğrendiğim küçük avluda olduğunu keşfettik. Covent Garden'ı sokak sokak bilmemize rağmen bu küçük avluyu hiç farketmemiştik. İlk fırsatta Neil's Yard' a gitme kararı aldık! İçerisindeki ufak cafeler ve ortasındaki masalarla ufak ama şirin bir avludan ibaret olan Neil's Yard son zamanlarda renkleri iyice canlanan binalarıyla daha da popüler bir mekan haline gelmiş.

6 yorum:

  1. London eye için internetten bilet aldığımda saati geldiğinde kuyruğa girmeme gerek var mı ?çünkü çok kuyruk oluyor. İkincisi Oxford'mu gezmemizi tavsiye edersiniz yoksa Cambridge mi ? Müzikallerde gitmemizi tavsiye edebileceğiniz güzel bir oyun var mı ? Bu oyunu illa ki görmeniz gerekir dediğiniz. Son bir soru Harry Potter çevrildiği universal stüdyaları var londrada tam nerde olduğu konusunda bilginiz var mı veya nasıl gidebilirim turla gitmeyecem kendi imkanlarımla gitmeyi düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet internetten bilet almis dahi olsaniz london eye in icerisindeki kuyruga girip once video gosterisini izlemeniz ardindan da oradan devam edip donmedolaba binmek icin olan sirayi takip etmeniz gerekir. Oxforda gitmedim ama cok methini duydum. cambridge cok guzel bir sehir. Aslinda arastirirsaniz Bath in da cok farklil bir sehir oldugunu gorebilirsiniz. Blogumda o sehri anlatan da bir yazi var. Gunubirlik tur seklinde stonhege ile beraber gormek mumkun. Harry Potter ile ilgili bu linkten bilgi alabilirsiniz (http://www.wbstudiotour.co.uk/) ayrica ilginizi cekerse Kings cross tren istasyonunda da gecen bir kismi vardi filmin. Istasyon sehrin gobegindedir ve icerisinde ufak bir harrypotter shop da var. Oyun konusunda Mama Mia ve chicago,phantom of the opera ucu en guzelleri. Lion King e gitmedim ama fazlaca methini buldum. Ucuz bilet bulabilmek icin Leicster square de ticket center a oglen 12-13 sularinda o gunun aksamina bilet var mi diye bakabilirsiniz. Hertarafta bilet satiliyor ancak soyledigim yer ana merktezdir. sevgiler iyi tatiller simdiden

      Sil
  2. Londra için oyster kartı tavsiye edersiniz yoksa travel kartı mı? 4 günlüğüne Londra gelecem oyster kartı tavsiye ederseniz ne kadarlık para yüklemem lazım karta ki rahat bir şekilde gezmek için. Birde metroya bindiğimizde oyster kartan kaç para düşüyor bununla ilgili bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece 4 gun icin travel kart isinizi gorur. Oysteri alirken de para oduyorsunuz dolayisiyle gerek yok. Ama oyster dahi alsaniz gunluk travel kartin tutarini gectikten sonra sizden ucret kesilmez. Yani 7 pound civari bir rakami gecinde ucret dusmez ama travel kartta da sinirsiz olarak gezersiniz.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  3. Metro £2.20 civari olmali otobus ise £1.20. Eger gunluk 7 poundu gecmeyecek sekilde yolculuk etmeyi dusunuyorsaniz oyster anlamli olabilir. Aksi takdirde gunluk travel kart isinizi gorecektir.

    YanıtlaSil