16 Kasım 2013 Cumartesi

Londra'daki En Güzel Kahve ve Kruvasan: Monmouth Coffee

Siz de kahve hastası mısınız?
Siz de güne güzel bir kahveyle başlayarak bir nevi size bahşedilen güzel tadla dünyaya sıcak bakanlardan mısınız?
İyi bir kahvenin mutluluk kaynağı olduğunu düşünenlerden misiniz?
Sizin için de kahve içmek bir nevi şölen mi?

O zaman benimle aynı noktadasınız ve üstelik Londra gibi yeme içme merkezi biryerdeyseniz sizi şaşırtacak tadlar çok yakınınızdaki bir ufacık cafede olabilir.

Monmouth Cafe de işte bunlardan birisi.
Time Out un Best top 10 coffee mekanlarından birisi olarak keşfettik bu güzel minicik cafeyi.
Londra'da birden fazla yerde var ama bizim favorimiz Neal's Yard ve Covent Garden'a çok yakın olan şubesi.
http://www.monmouthcoffee.co.uk/Shops/Covent-Garden

Adını aldığı şirin mi şirin Monmouth street üzerinde bulunan bu cafede haftasonu her daim kısa da olsa bir kuyruk bulunur. Neymiş diye içeri girdiğinizde sizi mis gibi bir kahve kokusu ve mekan kadar sıcak çalışanlar karşılar.

Ufacık masaların kenarındaki sıralara çoğu zaman tanımadığınız başka insanlarla dizdize oturur çatal kaşık sesleri arasında kahvenizi yudumlarsınız. Tabi ki kağıt bardakta alıp sokakta dolaşırken de kahvenizi yudumlayabilirsiniz ama diyorum ya benim için kahve içmek bir çeşit ritüeldir ve yolda yürüyerek içmek her zaman son tercihim olur.


Monmouth un özelliği filtre kahvelerini devasa kahve fincanlarına koydukları filtrelerde hazırlamaları ve bu fincanların altındaki delikten servis fincanlarına dökülmesini sağlayarak servis etmeleridir. Bakınız resimdeki gibi



Sadece kahvesi değil kruvasan ve ufak truffle ve diğer tatlıları da çok şukela. Bakınız...Ben bu truffle a bayılım. Bir minik lokma insanı bu kadar mutlu edebilir...




Yani özetle, gezinize sıcak bir mola verip kendinizi şarj etmek, içinizi ısıtmak ve kahve kokusuyla yenilenmek için hem de turistik birçok mekana çok yakın olan merkezi yerdeki bu güzel cafeyi tavsiye ederim.

Diğer şubeleri için buyrunuz..


3 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza. Harika bir yer Montmount Coffee. Galiba işu ana kadar içtiğim en iyi kahveyi orada içtim :) Çok güzel bir yazı, teşekkürler!

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun :) Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız size Cihangir'deki kronotop u önerebilirim. Benzer bir yöntem kullanıyorlar kahvelerini filtrelerken.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil