15 Aralık 2013 Pazar

Istakoz Severlere...



Bundan dört sene önce Newyork'a ilk gittiğimizde yana yakıla arayıp iyisinden bir restaurant bulup Amerikan usulü ıstakozu denemiştik. O günden beri de nereye gidersek gidelimilk yediğimiz günkü tadı arar olmuştuk.

Lonra'da birkaç defa ıstakoz yediysek de hiçbiri Newyork'da yediğimiz tadı vermemişti  ta ki 'Burger&Lobster' i keşfedene kadar.

Menüsünde sadece 3 çeşit ana yemek var ve bu nedenle garsonlar masaya oturduğunuzda size sadece içecek menüsü getirip yemekleri sözlü olarak anlatıyorlar.
1-Burger
2-Klasik ıstakoz (yani bütün şekilde kabuklu olarak gelen sizin kırarak yediğiniz)
3- Kabukları ayıklanıp sandwich şeklinde sunulan ıstakoz

Ben 2 ve 3 ü denedim. Klasik ıstakoz boyut olarak biraz ufak olsa da tad olarak kesinlikle Newyork'da yediğimiz gibiydi. 

3. yü ise tarif edecek kelime bulamıyorum. Eğer ıstakoz severseniz muhakkak denemeniz gerektiğini düşünüyorum. Menüdeki her 3 yemek de 20 şer pound. İçeceklerin hepsi çok güzel, içeriği ilginizi çeken bir kokteyli deneyebilirsiniz.

Biz şimdiye kadar evimize yakın olduğu için hep Mayfair'dekine gittik, rezervasyon yapmıyorlar genelde 1-1,5 saat sonrası için adımızı ve telefonumuzu bırakıp oradan Bond street ve Oxford Street civarlarında bir tur atıp zaman dolduruyoruz. Diğer şubeleri daha boş olabilir belki.






1 yorum: