2 Temmuz 2012 Pazartesi

Regents Park

Londra'nin en buyuk parklarindan birisi. Lokasyon olarak daha cok yerlesim bolgelerine yakin oldugu icin Hyde Park kadar turistik bir park degil. Ama Hyde Park'tan cok buyuk. Icerisinde bir acik hava tiyatrosu bile var, onunden her gectigimizde bagirarak konusan birilerini duyuyorum ama henuz ne oynandigini, biletlerin ne zamanlar satildigini anlayamadim.  Hem Regents parkta hem de hyde parkta resimdeki gibi sezlonglar var. Ucretli olan bu sezlonglara 2 pound odeyerek istediginiz kadar oturabilirsiniz. Ucreti park icinde surekli dolasan gorevliler topluyorlar. Tabi ucret vermemek icin gorevliyi gorunce kalkip giden de var. Parkta istediginizde yere bir ortu serip oturabilirsiniz. Turkiye'deki parklarin aksine burada cimenlere oturmak yada basmak serbest.  Ayrica London Zoo da Regents Park'in icerisinde.

Regents Parkin icerisinde yapay kucuk goletler ve kanallar var.
Bu kanallarda gezen boatlara rastlayabilirsiniz. Ayrica cok farkli turde agac ve cicekler ekili. Ozellikle ilkbahar ve yaz aylarinda park cok daha keyifli manzaralar yakalamak mumkun. Regents Parkin bir ucundaki Primrose Hill'den sahane bir Londra manzarasi goruluyor.
 Londra'da pek fazla tepe olmadigi icin bu etrafi kusbakisi gormek her daim mumkun degil. Eger havanin guzel oldugu bir gunse bircok kisi tepede uzanip manzaranin tadini cikartir. Easter gunu tepeye bir hac dikip altinda ilahiler soyleyen bir grup vardi.


Regents Parktaki Gul bahcelerinden...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder