1 Temmuz 2012 Pazar

Hampstead

Londra'da hem huzurlu hem de hareketli bir yerde zaman gecirmek isterseniz size Hampstead' i oneririm. Seneler once esimle Londra'ya gezmeye geldigimizde burayi gezmistik. Sanirim haftaici bir gundu, hava cok soguktu. Sokaklar bombostu. Londra'da nadiren gorebileceginiz yokuslu yollarinda dolasmis evlere ve parkin guzelligine daha dogrusu dogalligina hayran kalmistik. Sokaklarda yururken defalarca 'bu eve bayildim' dedigimi hatirliyorum. Belkide ilk defa Londra'da turist mekani degil bir yerlesim bolgesini gezdigim icin bu kadar begenmistim. Sonrasinda onlara cok benzeyen bir eve yerlesecegimizi soyleseler ikimiz de inanamazdik...

Simdi guzel bir cafede oturup saga sola bakmak , arada birkac magaza gezmek istedigimizde yada sadece evimize yakin bir yerde sakin bir gun gecirmek istedigimizde Hampstead'in yolunu tutuyoruz.  Haftaici yada haftasonu farketmiyor eger hava guzelse, sokaklari ve cafeleri mutlaka dolu gorursunuz.
Hampstead'deki cafelerden bahsetmek gerekirse: kahvalti yada kahve icmek isterseniz Londra'da birden fazla yerde karsiniza cikan Giraffe' i ana cadde uzerinde gorursunuz. Italyan yemekleri sevenler icin yine bircok yerde subesi olan Carluccios da var. Ayrica, bence, Londra'daki en guzel kahveyi ictigim Ginger&White da Hampstead'de. Hatta eger high streete gittiyseniz Mason Blanc da cok guzel. Onu gecince hemen soldaki  kisacik ve dar sokaga saparsaniz sagli sollu 3 restaurant var, birisi Ginger& White zaten, onun caprazindaki mekanin da yemekleri guzel gorunuyor, adini unuttum simdi. Bir de unutmadan eger oralarda yururseniz icinde antikacilarin oldugu kucuk carsiyi da gezin. Bir girisi hemen Ginger&White ' in karsi hizasinda. Diger girisi de High Street e paralel diger cadde uzerinde.





Ayrica high streetten yukari cikarken sagda Gap'in falan oldugu hizadaki dar sokaklardan biri de cok guzeldir. Icerisinde ikinci el esyacilar, dondurmaci ve cafeler var.
Asagida antikacilarda cektigim fotograflar da var. Minyatur neredeyse parmaginizin ucundan daha kucuk sekilde yapilmis eski oyuncaklar cok sekerdi. Ayrica antikacilarda gumus ev esyalarindan takiya bircok farkli tarz urun satiliyor.











2 yorum: