28 Haziran 2012 Perşembe

Portobello Market

Nottinghill Gate station da inip karsiya gecip cadde uzerindeki Boots'un hemen sagindaki sokaktan sapip dumduz gideceksiniz. Sagli sollu dukkanlarin siralandigi sokak boyunca yurudugunuzde karsiniza iki yol cikacak, soldakinden girdiginizde pazarin basina cikarsiniz. Portobello pazari sadece cumartesi gunleri kuruluyor. Diger gunler sokak boyunca olan magazalar acik ancak tezgahlar olmuyor. Cumartesi gunleri tezgahlarda yiyecekler, ikinci el esyalardan kiyafetlere cesitli ev aksesuarlarina kadar bircok seyi bulmak mumkun. Turistik bir mekan oldugu icin oglene dogru dolmaya baslayan pazar aksama kadar tiklim tiklim oluyor. Bence Londra'ya   gelen herkesin gormesi gereken turistik bir market. Cumartesi sabahtan gidip sokagin sol tarafindaki Gail's de birseyler yiyip yarim gunu burada gecirebilirsiniz.

Gordugunuz fotograflari hafta ici bir gun cektim. Sizi yaniltmasin, cumartesi gunleri boyle tenha olmaz.





Portobello'ya son gidisimde arkadaslarim sayesinde yeni bir sokak ogrendim. Pazardan asagiya inerken bir 4 yol var, bir kosesinde All Saints var. Onun karsisindaki sokaga girdiginizde 100-150 mt ileride sol tarafinizda renkli kucuk evler goreceksiniz. O sira boyunca birkac tane guzel cafe var.
Biz Daylesford' da oturduk. Organik besinler satiyorlar ayni zamanda icerisinde cafesi var. Kahvalti ve ogle yemekleri icin tercih edebileceginiz guzel bir mekan.



Eggs Florantine

Tost ekmekleri, receller ve tereyagi








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder