16 Haziran 2012 Cumartesi

Brodway Market



Bazi haftasonlari 'bugun bir market gezelim' diyerek kalkiyoruz yataktan. Bu sabah da onlardan birisiydi. Market diyisim sizi yaniltmasin aslinda bahsi gecen genelde bir sokakta boylu boyunca siralanmis tezgahlar. Bizim semt pazarlari gibi degil genelde cok kucukler.

Londra'daki marketler icinde en unlusu Portobello'dur. Ama bana sorarsaniz Londra'nin en sevimli marketi Brodway markettir. Yurumeye basladiginizda sizi gulumseten cok sey goruyorsunuz en azindan 'ben' görüyorum, tabi bu benim pazarlara olan sevgimden de kaynaklanıyor olabilir. Ilk gittigimizde malesef pazarin kapanisina denk gelmistik, cok birsey anlamamistim. Bugun ogle saatlerinde gittik ve cok keyif aldik.

Aslinda benim bu markette en hosuma giden; amator havasi ve daginikligi. Portobello gibi turistik hava, birbirinin ayni seyleri hatta bazen farkli fiyatlara(!) satan dukkan ve tezgahlar yerine burada aslinda 'bunlari kim alir' dediginiz kimi zaman garip kimi zaman eski seyleri sergileyen birkac ufak tezgah ile, hal ve tavirlarindan evinin mutfaginda  hazirladigi belli yiyecekleri satan tezgahlar sagli sollu siralanmis. Tabi Portobello'dan cok kucuk. Hic durmadan yuruyerek 10 dakikada pazari gezebilirsiniz

Cumartesi gunleri kurulan pazarin disinda orada her daim açık olan restaurantlar da gayet keyifli. Birkac ufak ve sirin cafe var. Meshur bir Arjantin Steak restauranti var ismi Buen Ayre (http://www.buenayre.co.uk/). Bizim gittigimiz saatlerde malesef kapaliydi.

Bir de Bella Vita diye  bir (http://bellavitabroadway.com/)  italyan restauranti var. Pizzalarini ve cheese cake ini tavsiye ederim(bknz. yanda)

Yada tezgahlardan da birseyler alarak pazari ortadan kesen sokagin sonundaki sandalye ve masalarda da yiyebilirsiniz. (Benjamin Close)

Ayrica kahve icmek isterseniz Climpson&Sons sokaktaki cafelerden biri. Iceride oturacak pek fazla yer yok ama alip dolasabilirsiniz. Bastan uyarayim, servis suresi bir kahve icin cok uzun,  ama kahvesi cok lezzetli, beklediginize degiyor. Beklerken zaman gecirmek icin duvardaki kahve cekirdeklerini anlatan şemaya bakin!

Eger hava guzelse kucuk cafelerden birinin kapi onundeki masalarindan birine oturup butun gunu orada gecirebilirsiniz.

Cumartesi gunleri sabah 9 da acilan pazar aksam 5 de toparlanmaya basliyor. Restaurantlarsa gec saatlere kadar acik.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder