24 Haziran 2012 Pazar

Guildford- Godalming

Havalarin guzellesmesiyle gezilerimize hiz verdik. Londra'da Haziran ayi, sicaklik ve hava kosullari acisindan Istanbul'un Nisan'i gibi. Cok sicak olmamasi ve doganin yagislarla beraber canlanmasiyla her haftasonu kendimizi dogayla basbasa biryerlerde buluyoruz. Hic olmadi bahcede yada evin yakinindaki parklarda zaman geciriyoruz.
Iste bu haftasonu da bir arkadasimin tavsiyesi uzerine Guildford' a dogru yola koyulduk. Londra'nin guneybatisinda 1 saat uzaklikta. Eger arabayla giderseniz zaten yolda Portsmouth ve Guildford  tabelalarini takip ederek kolayca bulursunuz. Trenle gitmek isterseniz da Waterloo'dan Portsmouth Harbour treni Guildford'dan geciyor.
 Eger once bir saga sola bakmak ve heryerde tabelalarini gordugunuz castle i gormek istiyorsaniz oncelikle high street e gitmeniz gerek. Guildford Londra'nin tersine engebeli bir sehir. Girdiginiz zaman karsiniza cikan yokus yukari , sadece yayalara acik caddeyi ve yuruyen insanlari goreceksiniz. Aracinizi giristeki otoparklara birakabilirsiniz. Biz oyle yaptik ve ardindan high streetten yukari ciktik.

Haftasonu oldugundan dolayi kalabalikti. Sagda solda
sokak muzisyenleri ve showlar vardi.  Cadde boyunca yuruyup rastgele sola saptik, sokagin sonunda karsimiza castle cikti.  Resimdeki gibi dort duvar bir yapi. Merdivenlerle tepesine cikabiliyorsunuz. Tepesi ufacik ama cok hos bir manzarasi var. Zaten kaleden ziyade manzara ve bahcesi guzel. Kale'nin icinde pek birsey yok zaten ufacik.  Giris yetiskinlere 3 , cocuklara 1,5 pound. Kalenin tepesinden birkac fotograf cektikten sonra asagiya inip sokak arasinda guzel bir pubda acik havanin keyfini cikarttik. Eger yemek yemek isterseniz high streette wagamama'dan tutun da nandos a kadar akliniza gelen bircok zincir restaurant var. Oranin yerel bir restauranti olsun diye cok bakindik saga sola ama  malesef her yerde italyan restauranti cikti karsimiza. Ayrica bircok unlu markanin satildigi magazalar da sokak boyunca siralanmis vaziyette. Ben 'acaba orada bir starbucks bulur muyuz?' derken karsima havali magazalar  ve restaurantlar, cafe lerle dolu bir cadde cikti. Jamie Oliver bile Londra'dakinden buyuk bir sube Italian restauranti acmis.

Godalming
Tabi bu kadar havali bir sehir kale manzarasina ragmen benim icimdeki kir, cicek , bocek , doga açligini doyuramayinca tekrar vurduk yola ve 15 dakika mesafedeki Godalming'e dogru yola koyulduk. Sagli sollu agaclarin kapladigi, yesillikler arasindan giderek sevimli evleri ve yesillik dolu cevresiyle gozume giren Godalming'e vardik.

Orada da High streette kisa bir yuruyus yaptiktan -ve ben sakin sessiz sokaklarda mutlu mesut dolasan insanlari bir hayli kiskandiktan- sonra Philips Memorial Park a yuruduk.  Ben bu kadar sakin bu kadar huzur dolu bir park gormedim. Icerisinde ozgurce dolasan ordekler, inekler ve anlamadigimiz bir spor oynayan yaslilar vardi. Bana en garip gelen seyse spor oynayan yaslilarin hemen 50 mt. ilerisindeki mezarlik manzarasiydi. Acikcasi biraz tirstim. Mezarlik tam korku filmlerindeki gibiydi.  Insanlar alismislar herhalde mezarlik manzarsina bakarak top oynuyor, piknik yapiyorlardi 



 Parkin hemen sol tarafindaki kanal boyunca yuruduk. Kus sesleri ve ordekler bize eslik etti. Ayrica neredeyse bir koy kadar kucuk olan Godalming'deki bu park son derece bakimliydi.


Bu arada son bir bilgi; hem Guildford hem de Godalming'de emlakci vitrinlerine bir goz attik ve Londra'da bir eve haftalik odediginiz kira buralarda aylik kiraya denk geliyor!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder