2 Nisan 2012 Pazartesi

Borough Market

Yeme-icme uzerine kurulu, kesinlikle ac gidilmesi gereken bir pazardir. Her taraftaki tezgahlardan guzel kokular gelir. Insan hangisinin onundeki kuyruga girecegini sasirir.  Ayrica pismemis halde sebze, meyve, ekmek, peynir , zeytin, deniz urunleri de mevcut.

Cumartesi gunleri oglenden itibaren her taratfa ellerinde kadehleriyle sokakta ayakta demlenen insanlari gormek mumkun.

Ben gittigimde fish&chips denemistim. Londrada her pubda fish&chips bulabilirsiniz ancak dogasi geregi kagidin icinde alip sokakta yediginiz fish&chips en lezzetli olani bence.
Borough markete gitmek icin Tube ile London Bridge de inerek yuruyebilirsiniz.

Marketin arka tarafindaki yoldan devam ederseniz koskoca bir alkol dukkani gorebilirisiniz. Yuzlerce cesit ve cogu nadir bulunan ickileri hem satin alabilir hem de barinda icebilirsiniz. Biz gittigimizde sarap tadimi vardi. Cook pahali ickiler camekanlarin icinde teshir ediliyordu. Etkilenmemek mumkun degil. Eger ilginizi cekiyorsa muhakkak gidin gorun derim. Ismi Vinopolis.
http://www.vinopolis.co.uk/tourshome/index.php











Borough market cikisinda yuruyus yolunuza arka taraftaki kilisenin yanindan nehire dogru devam ederseniz asagida resmini paylastigim korsan gemisini karsiniza cikar.





Nehir kenarindan devam eden yolda haftasonlari canli muzik yapanlari ve onlari dinlemek icin cimenlere yayilmis insanlari gorebilirsiniz.





Sahilden devam ederek  London bridge uzerinden karsiya yuruyerek bu manzaranin keyfini cikartabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder