8 Nisan 2012 Pazar

Cambridge Gezisi

Bu pazari günübirlik  Cambridge keşif gezisine ayırdık. Çok da iyi etmişiz. Havanin kapali olmasina rağmen gerçekten çok keyifli zaman geçirdik. Londra' dan arabayla 1 saat 20 dakika -giderken yolun bir kismi kapali oldugu icin biraz dolasmamiz gerekti- donus yaklasik 1 civari saat surdu.

Sehir yapi itibariyle bana Floransa' yi animsatti. Dar sokaklari ve eski tas yapilariyla cok sicak bir goruntusu oldugunu soyleyebilirim. Arabanizla gittiyseniz merkezde bir yere park edip tum gunu yuruyerek gecirebilirsiniz. Zaten bazi sokaklar sadece yaya trafigine acik.

Bugun Easter oldugu icin maalesef cogu restaurant, magaza ve turistik mekanlar kapaliydi. O nedenle size guzel bir restaurant oneremeyecegim. Ama gordugum kadariyla Starbucks, Cafe Nero, Pret gibi zincir cafelerin hepsi mevcut ayrica cok sayida irili ufakli restaurant var. 

Cevrede sehri anlatan cesitli krokiler mevcut. Dilerseniz sehrin icinde dolasan ustu acik seyir otobusleriyle dolasabilir, nehir kenarinda yuruyebilir yada kayikla 1 saatlik bir tur atabilirsiniz. Kisi basi 14 pound gibi birseydi sanirim. Sokaklarda ellerinde borsurlerle size bu sekilde bir boat turu satmaya calisan cok sayida genc goreceksiniz. Eminim pazarlik edilebilir.

Dedigim gibi bu seferki bir keşif gezisiydi. Yaklasik 2 saat dolastik.  Havanin guzel oldugu bir gunde adim adim dolasarak size nerede ne vardir i detayli sekilde anlatacagim. Simdilik benden bu kadar. Sizi cektigim fotograflarla basbasa birakiyorum.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder